Zelfrijdende taxi's

De overheid heeft de komende jaren een grote opgave als het gaat om duurzaamheid en CO2-reductie. Ook gemeente Leidschendam-Voorburg zet zich hiervoor in.

Gepubliceerd op 1 april 2016, 13:24
Grap uit: 2016

Met de inzet van bijvoorbeeld Tesla´s is de techniek om ´chauffeurloos´ te rijden beschikbaar. Het zelfrijdend vervoer is efficiënter en op termijn financieel voordeliger.

Op de plek waar normaal de taxichauffeur zit, zit nu een extra passagier. Als de taxi´s zijn afgeschreven, worden er deels nieuwe, nóg innovatievere taxi´s ingezet. Daarnaast wordt in de toekomst gewerkt met ´refurbished´ taxi´s. Dat zijn bestaande taxi´s met verbeterde techniek: het gaat daarbij om het hergebruik van onderdelen in een nieuw jasje, in plaats van telkens allemaal nieuwe taxi´s aan te schaffen.

Overigens kunnen ook andere automerken met dezelfde techniek in aanmerking komen, maar het college geeft aan ook op de juiste uitstraling van de taxi’s te letten. Daaraan voldoet de Tesla in ieder geval.

Source


Meer 1 April grappen

Lexus LC: Baan Wisselaar

Gepubliceerd op 1 april 2017, 15:08

Grap uit: 2017

Dit is handig! De Lexus LC zorgt ervoor dat je voorganger automatisch van baan wisselt. Geniaal!!!

Big Ben Skyscraper Tent

Gepubliceerd op 18 april 2016, 12:56

Grap uit: 2016

Ditverzinjeniet.nl kwam op 1-april met een aantal merkwaardige artikelen in de webshop. Je kon op deze dag onder meer een 12 meter hoge opblaasbare Big Ben tent bestellen, maar of deze ook echt geleverd zal worden..

Burgerking tandpasta

Gepubliceerd op 1 april 2017, 11:09

Grap uit: 2017

De Burgerking komt met een speciale tandpasta met Whopper smaak. Met de speciale Whopper reinigingstechniek worden je tanden stralend wit!