Zelfrijdende taxi's

De overheid heeft de komende jaren een grote opgave als het gaat om duurzaamheid en CO2-reductie. Ook gemeente Leidschendam-Voorburg zet zich hiervoor in.

Gepubliceerd op 1 april 2016, 13:24
Grap uit: 2016

Met de inzet van bijvoorbeeld Tesla´s is de techniek om ´chauffeurloos´ te rijden beschikbaar. Het zelfrijdend vervoer is efficiënter en op termijn financieel voordeliger.

Op de plek waar normaal de taxichauffeur zit, zit nu een extra passagier. Als de taxi´s zijn afgeschreven, worden er deels nieuwe, nóg innovatievere taxi´s ingezet. Daarnaast wordt in de toekomst gewerkt met ´refurbished´ taxi´s. Dat zijn bestaande taxi´s met verbeterde techniek: het gaat daarbij om het hergebruik van onderdelen in een nieuw jasje, in plaats van telkens allemaal nieuwe taxi´s aan te schaffen.

Overigens kunnen ook andere automerken met dezelfde techniek in aanmerking komen, maar het college geeft aan ook op de juiste uitstraling van de taxi’s te letten. Daaraan voldoet de Tesla in ieder geval.

Source


Meer 1 April grappen

Orka gespot op zandmotor

Gepubliceerd op 1 april 2016, 14:15

Grap uit: 2016

Op 1 april om 7:00 uur spotte een voorbijgaande strandjutter een orka in één van de watervlaktes op de zandmotor.

Zwitsal geurverf

Gepubliceerd op 1 april 2017, 11:41

Grap uit: 2017

Kan je geen genoeg krijgen van de Zwitsal geur? GAMMA introduceert de Zwitsal geurverf! Perfect voor in de babykamer.

Ola Raketjes niet meer te koop

Gepubliceerd op 1 april 2016, 11:52

Grap uit: 2016

Een vroege gelikte grap van Ola heeft de schrik er goed ingebracht bij de Nederlanders. Helaas viel Ola al voor 1 april door de mand.