Backpackende e-onderzoeker

De NS heeft dit jaar een vacature online gezet waarin de vervoerder een 'backpackende e-onderzoeker' zocht.

Gepubliceerd op 1 april 2016, 11:12
Grap uit: 2016

Voor een salaris van 2.000 euro per maand zouden de gelukkige reizigers een stationsonderzoek mogen doen over de hele wereld. NS nam als onderzoeksvoorbeelden IJsland, Nicaraqua, Malta en Suriname. De keuze van deze landen was zeer opmerkelijk te noemen, aangezien alle vier de landen niet in het bezit zijn van een actief spoornetwerk voor passagiers.

Reacties op de vacature

Ruim 750 mensen hebben gereageerd op de vacature, heeft een woordvoerder van de NS bekend gemaakt. Ongeveer 80 personen die ook hadden gereageerd wisten dat het om een grap ging. 
De NS heeft als goedmaker twee Interrail-passen verloot aan twee willekeurige aanmelders van de vacature.

Geslaagde grap?

Veel mensen hebben gereageerd en wisten van niets. Het was dus zeker een geslaagde grap. Verder wil de NS met de 1-aprilgrap graag de aandacht vestigen op de diversiteit van de vacatures bij NS, ook dit is geslaagd.

Source


Meer 1 April grappen

Chip je kind!

Gepubliceerd op 1 april 2016, 12:07

Grap uit: 2016

Mediamarkt komt met een nieuw product! De RFID S4 van Easy Chipper waardoor je je nooit meer hoeft af te vragen waar je kind zich bevindt.

Big Ben Skyscraper Tent

Gepubliceerd op 18 april 2016, 12:56

Grap uit: 2016

Ditverzinjeniet.nl kwam op 1-april met een aantal merkwaardige artikelen in de webshop. Je kon op deze dag onder meer een 12 meter hoge opblaasbare Big Ben tent bestellen, maar of deze ook echt geleverd zal worden..

Paul de Leeuw neemt grappenmakers te grazen

Gepubliceerd op 6 april 2016, 14:47

Grap uit: 2016

Elk jaar worden dierentuinen op 1 april platgebeld door grappenmakers die op zoek zijn naar meneer De Leeuw. Burgers' Zoo in Arnhem steekt daar een stokje voor door de enige echte meneer De Leeuw aan de telefoon te krijgen, namelijk Paul de Leeuw!